top of page
Sök
  • Mikael Eriksson

Hur sköter du tycker Riksbanken sköter sitt jobb?

Så var det klart, Riksbanken fortsätter sin strategi med att höja räntan. Det här blir som en riktig baksmälla för alla som lånade massor med pengar under tiden med nollräntan. Läser idag Andreas Cervenkas (Aftonbladet) kommentar kring detta. Han avslutar så här: - Riksbanken försöker nu rädda myndighetens ansikte efter ett decennium av misstag genom att medvetet sänka ekonomin. Svenska folket betalar tyvärr priset.

Om politiker och Riksbanksbyråkrater för femton år hade satt upp som mål att försätta Sverige i ett dåligt ekonomiskt läge är det svårt att se hur de kunnat göra ett bättre jobb.

Med sådana vänner behöver svensk ekonomi inga fiender.

Femton förlorade år klarade Sverige, men bara nätt och jämnt. Vi fixar inte femton år till. Ett annat ämne som tas upp är den svaga svenska kronan och varför den är så svag: Riksbankens låga räntor har gjort att det tryckts betydligt mer pengar i Sverige än i andra länder och det har sänkt värdet på kronan. Dessutom har Riksbankens agerande blåst upp en bubbla på fastighetsmarknaden som nu spruckit vilket skrämmer utländska placerare. Där har vi det igen... Ett stort problem med nuvarande finanspolitiken. Man trycker upp nya pengar hela tiden som det inte finns en morgondag. Då kan man ju verkligen undra hur alla dessa smarta människor som ska sköta vårt lands finanser kan ha missat den enkla sanningen bakom tillgång och efterfrågan? Det här är en säker väg till inflation! Läs Andreas Cervenkas artikel här! '

6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page